e
Banner

Etiketler: otomotiv lojistiği



Otomotiv lojistiği frene mi bastıracak gaza mı?



Türkiye otomotiv endüstrisinin 2011 yılında 1 milyon 200 adet araç üretimi 20.4 milyar USD ise ihracat gerçekleştirdiğini belirten Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, dış ticaretteki hızlı büyümeye lojistik sektörü ayak uyduramadığı sürece bu büyümenin her zaman bir tehdit altında olacağı uyarısına bulunuyor.

 




Cenk Group global hedeflere temkinli yürüyecek


Yayın: 19-10-2012
Kategori: Otomotiv

Türkiye’nin ilk Car-Carrier gemisini filosunda bulunduran Cenk Group, çeyrek asırlık bilgi birikimiyle otomotiv lojistiğinde stratejik adımlar atmaya devam ediyor.





Hellmann otomotiv lojistiğinde montaj dönemini başlattı


Yayın: 19-10-2012
Kategori: Otomotiv

Tedarik zincirinin her halkasında çözümler sunan Hellmann Türkiye, otomotiv lojistiğinde elini üretimi de destekleyen yeni hizmet çözümüyle güçlendirdi. Almanya’nın önde gelen otomotiv yan sanayi üreticilerinden Tedrive Steering Systems GmbH için Beylikdüzü’ndeki merkezlerinde bir montaj hattı kurduklarını belirten Hellmann Türkiye Genel Müdürü Cem Akgül, global yapıları içinde bir ilk olan bu hizmetin işbirlikleri için ciddi bir referans, sektör için ise önemli bir örnek olacağını söyledi.

 




Cumhurbaşkanı’nın yeni makam aracını GEFCO taşıdı


Yayın: 27-11-2012
Kategori: Otomotiv

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ilk kez 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi geçit töreninde kullandığı yeni makam aracı, otomotiv lojistiği sektörünün liderlerinden GEFCO Türkiye güvencesiyle, T.C. Cumhurbaşkanlığı’na teslim edildi.





Otomotiv Sektöründe Lojistik Uygulamaları


Yayın: 19-12-2012
Kategori: Otomotiv

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Hisarcık Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilere Martur Sünger ve Koltuk Tesisleri Tic.ve San A.Ş.Genel Müdürü Erhan İçlek ve Lojistik Müdürü İlhan Küçükergün tarafından "Otomotiv Sektöründe Lojistik Uygulamaları"...





Mertur Taşımacılık’a 10 adet Ford Cargo 1838T



Araç taşımacılığı sektörünün en büyüklerinden biri olan ve yerli araç taşımalarında pazarın yüzde 25’ini, ithal araç taşımalarında ise yüzde 75’ini elinde tutan Mertur Taşımacılık, filosunu Ford Cargo ile büyüttü.





Honda Türkiye, ‘2 yıl daha GEFCO’ dedi



Otomotiv lojistiği sektörünün güçlü firması GEFCO Türkiye ile Japon Otomotiv üreticisi Honda arasında 2012 yılında imzalanan otomotiv dağıtım anlaşması yenilendi ve sözleşme iki yıl daha uzatıldı.




Büyük gemi kozu, ABD’nin otomotiv ithalatını 150 milyar $’a ulaştırdı



Bir seferde 8500 araç taşıma kapasitesine ulaşabilen gemilerle güçlenen otomotiv lojistiği, Amerika’nın bitmiş oto ithalatındaki büyük sıçrayışın en önemli tetikleyicilerinden…




GEFCO 5 uzmanlıkla ciroyu katladı



Gefco, beş temel uzmanlık alanı etrafında yapılanan gelişme planıyla 2012 cirosunu 3.6 milyar avroya ulaştırdı. Bu uzmanlık alanları: Karayolu Taşımacılığı, Deniz ve Havayolu Taşımacılığı, Depo Hizmeti ve Yeniden Kullanılabilir Ambalajlama, Bitmiş Araç Lojistiği, Gümrük ve Vergi Müşavirliği.




Teminat Sistemi oto taşıyıcılarının yükünü ağırlaştırdı!


Yayın: 17-07-2013
Kategori: Ticari Araçlar

Ortak Transit Rejimine İlişkin Teminat Sistemi’nde yapılan değişiklikle sektörün, beher oto taşıyıcı tır için minimum 25-30 euro, maksimum 400-500 eurolara varan maliyet artışı ile karşı karşıya kaldığına dikkat çeken ARLOD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ağaçlı, ‘sürdürülebilir olmayan bu sistemin’ tekrar sağlıklı bir yapıya kavuşturulması için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtiyor.